Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Gräsänderna

  Martin berättade att han glömde ge dom mat en dag då tog två av dom och knallade runt för att leta efter mat dom kom in på gården och hittade snart vägen till krossen där det fanns mat i över flöd så efter en stund vaggade dom iväg och kom tillbaka med hela flocken,så varje eftermiddag vid 3-4 tiden... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Snö

  Det enda roliga med snö numera är att få sätta snöplogen framför fyrhjulingen och köra runt.Jag tänker ofta på att tänk om man hade en sådan maskin under ens uppväxt på 40-50 talet,men då hade en väl kört ihjäl sig. (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Jordbruket framtiden

  Kortet är taget i Stockholm 1984 och skylten är lika aktuell i dag men hur många frågetecken jag skulle sätta efter texten i dag vet jag inte men många skulle det bli.Skylten är målad av Britt Limdal Hansson om jag inte minns fel. (Läs mer)

  2 kommentarer

  Landet
 • Ur led är tiden

  Eller vad det nu är men det är skönt när det inte är snö och kallt,såg på TV att det är 20 år sedan den stora snöstormen drabbade västsverge,Martin och jag var ute i den vi skulle åka till Linköping och hämta en husvagn,när vi åkte hemifrån var det ingen snö men när vi kom till Trollhättan började v... (Läs mer)

  2 kommentarer

  Landet
 • Bästa skörden på 25 år

  Ja det är ju posetivt med tanke på alla mörka mjölkmoln på himlen.Jag tänker på bonnen Johan som alltid var pessimist,grannen kom över till Johan och sa att i år kan du väl inte klaga på skörden Johan,det ser ut att bli en rekordskörd,nä det kan väl stämma sa Johan med det sliter så möe på tröska.Tr... (Läs mer)

  1 kommentar

  LandetDela