Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2019-04-28
  Regn

  15 mm fint regn sätter nu fart på det nysådda och vallarna, jag säger inget mer (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2019-04-25
  Ett litet steg för mänskligheten

  Men ett stort steg för Dick. Varför gjorde jag inte detta för 30 år sedan, det tog inte mer än 2 timmar så var fotsteget till 430 in ihop svetsat och ditsatt. Hur många gånger har jag inte halkat när man skall ta ett högt steg in i hytten, och inte var det bättre att ta sig ur traktorn heller men nu... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2019-04-22
  Stenarna har blivit tyngre

  Det var inte så länge sedan en kunne jodlöfte en sten på 96 Kg, men nu hogger de jaggu i men en liden knatte, det är väl jorles dragningskraft som har öga för nogge får de ju vära. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2019-04-22
  Mitt arbete i vårbruket

  Detta är mitt arbete i vårbruket att före sådden plocka bort dom större stenarna och efter sådden köra öve fälten och ta resten, att köra runt med en fyrhjuling och en liten släpvagn är rena drömmen i jämnförelse med att köra men en traktor som man skulle hoppa upp och ner på, det blev nog så att ma... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2019-04-21
  Sobe rent

  Detta är vad som är kvar av Tanums andra rondell, Tanums första rondell byggdes i Kville  ( Fjällbacka ) så vi gamla Tanumsbor skulle inte vara sämre så för 12 år sedan kom denna rondell till, men natten till påskafton var det några som plockade bort alla skylltar och när dom ändå var i gång så vält... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  AllmäntDela