Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2015-11-09
  Lysekil

  Efter kvarnen bjöd Lars på kaffe i Laurins museum med lukt av både kaffe och tändkule nostalgi. Vikarvets museum ligger nära havets hus och där gajdade Clas-Göran strömwall oss genom ett mycke välplanerat museum där fanns också ett litet rum med projektor för mindre grupper,Arne och jag rekomonderar... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2015-11-08
  Lysekil

  För inte så längesedan fick jag reda på att det fanns en väderkvarn i Lysekil vid norra hamnen och ägdes av Vikarvets förening som motsvarar våran hembygdsförening.Jag kontaktade en gammal god vän som arbetar med Laurin museum,kassören i Laurin är kontaktman i vikarvet, så sist vecka så åkte Arne Ka... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2015-11-03
  KAKOR KAKOR KAKOR

  I lördags var jag i Bullargårde på gammaldags kaffebuffe det var säkert femti olika sorters kaker jag orkade nog med bare 6-7 sorter,men det var inte bara kaker för där var många bord med försäljning av allt från hånung till fårskinn,jag var där med Rustan som visade upp sina smides alster som han g... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2015-10-28
  5:56 och tålamod

  Håller på att ta i sär en hoprostad äppleskalare,den kallas också för äpplesvarv,här gäller inte regelen våld löser allt för jag har hållit på i fjorton dagar med att spruta 5:56 och småpankat och se med tiden så började det lossna men det kräver en del slipning innan den fungerar om den nu någon gå... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2015-10-17
  Ulseröds Väderkvarn

  Höstens renovering av kvarnen pågår,nya golv nya stöttor under själva kvarnen är utbytta en ny trappa är på G,nya fönster i första våningen är insatta,säkerheten är viktig när besökare vandrar omkring i kvarnen så räcken måste sättas upp där det behövs,kommunen får väl ta dit en säkerhetsansvarig so... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  KulturDela