Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Hedersdiplom

  I lördags hade Hembygdsförbundet i Bohuslän sin årsstämma på Dingleskolan.En av punkterna var utdelning av utmärkelser till medlemmar som gjort en stor insats för sin Hembygdsförening.I år hade vi nöjet att två personer från Tanums Hembygdsförening fick motaga diplom, blommo och mycke applåder för s... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • I krigets fotspår

  Hembygdsföreningens tredje vandring runt Torimskrysset i Lur med Bo Magnusson som ledare visade på att området var en av dom mest strategiska områden under kriget,hela området består av skyttevärn,kulsprutevärn,kanonvärn och skyddsrum,värnet som Ingegärd Sörensson beundrar är bygd av granit och är e... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Slut på koler,koksen

  Smidesgubbarna fick slut på koksen till smidet,koksen hade jag köpt på SSAB men nu sa dom att det är skatt på kolet så dom viste inte vad den blev på kokset så där stod vi utan bränsle.Jag fick kontakt med en som tar hem stenkol från England men det tar lite tid för han kan inte ta hem bara till oss... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Ulseröds Kvarn

  Vill visa dom gamla vristockarn som var ruttna.Det fortsatta arbetet med kvarnen kan ni följa på Kommunens hemsida Ulseröds kvarn. (Läs mer)

  3 kommentarer

  Kultur
 • Ulseröds Kvarn

  Nu börjar årets arbete med kvarnen, Peter har huggit 5 långa granar som skall ersätta dom gamla vridstockarna så i dag var Peter,Flemming,Nigge och jag på Hallind och barkade träden,dom kommer sättas upp i samban med att vingarna kommer på plats innan semestern.På tisdag träffar jag Kommunens ansvar... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  KulturDela