Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Kurragömma

  Martin har ungdjur på tre ställen ocg en av mina uppgifter är att se till djuren under sommaren,vad lagen säger om tillsynen av djur på bete tänker jag inte gå in på.Alla som varit och letat efter djur vet att dom kan gömma sig otroligt väl,i dag var en sån dag det saknades ett djur och jag letade o... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Torka på gott och ont

  När jag nu sitter på kontoret måndag kväll och ser hur fint det regna fick jag titta i almenackan när det regnade sist och si det är hela 7 veckor sedan.Vad är det för gott med torkan bortsett från sniglarna som håller sig borta? Jo våra ganska styva lerjordar behöver djup tjäle eller en riktig torr... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Soptipp

  När Martin kom ut en morrgon hade någon varit och tippat en kärra med trykt trallvirke vid gården,har man jordbruk så är man van att någon inte orkar åka till tippen och slänga skräp,jag skall vara ärlig och säga att det är inte ofta men det har inträffat,i detta fall måste Martin lasta allt på bils... (Läs mer)

  5 kommentarer

  Landet
 • Kosläpp

  Gården har funnits i flera hundra år och det har säkert funnits mjölkkor hela tiden,men nu går traditionen i graven,det var det sista kosläppet på Säm så nästa år blir det bara ungdjur som skall ut på bete.Med 2.40 per kilo mjölk är det lika bra att lägga av. (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Vårbruket

  Det tog tid men nu kom vårbruket i gång,den 5 maj kunde Martin sätta crossvälten i jorden,  med plattan i golvet och solen på himlen är det en speciell känsla som nog bara en bonde kan känna.Mitt jobb nu är att se över stängseln för ungdjur och kor.I eftermiddag blir det Grebbestad med NM i ostronöp... (Läs mer)

  1 kommentar

  LandetDela