Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Hemvärnet

  För många är hemvärnet lika med gamla gubbar med ännu äldre gevär - bilden är både gammal och förlegad. Försvaret, inklusive hemvärnet, har under många år genomgått en total förändring. Vi är idag inte bara ett nationellt försvar utan har också ett internationellt ansvar.

  Har nyss kommit hem från en...

  (Läs mer)

  1 kommentar

  Fritid
 • Höst

  Höst för en gammal bonde är när tröskan herr Claas ska startas, nyladdat batteri och eventuellt starthjälp är inte helt fel. Så efter elva månaders Törnrosa-sömn mullrar den gamla sexan igång. Att jag glömde stänga måsvingehuven över motorn var inte bra, det blev ett stort hål i taket på maskinhallen... (Läs mer)

  1 kommentar

  Arbete,Kultur,Landet
 • sensommar

  Rabbalshede marknad blev till en början en blöt tillställning,Anette fick åka hem allt var blött och det andra ville blåsa bort. Välkommen till Fjällbacka den 28-8 då är det VM i makrillmete.

  Vädret är som det är,Martin har kvar en del av andraskörden ensilage,tredjeskörden är klar att...

  (Läs mer)

  1 kommentar

  Allmänt
 • Tanumsdagen och tändkuledunk

  Tanumsdagen är avklarad. Anette var tillbaka utan ryggskott. Daniel fick göra sitt elddop, vad han tyckte får han själv skriva om.

  Än är inte sommaren slut så det blev en tur på Grebbestadsbryggan med glass och prat med folk man känner. Vad var det jag sa, här kommer gamle vännen och sjöbusen från de...

  (Läs mer)

  1 kommentar

  Fritid,Havet,Kultur,Sommar
 • Bullaren och Grebbestad

  Bullarmarknaden är alltid något speciellt, tyvärr fick vår Anette ryggskott, att se henne glida över parkeringen i en gångart som skulle få vilken lipizzanare på Spanska ridskolan i Wien att bli svart av avund.

  Den här veckan har jag mest suttit på Martins grävmaskin, han lägger ny dränering runt...

  (Läs mer)

  1 kommentar

  Havet,LandetDela