Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Årsmötestider

  Nu är vi mitt uppe i årsmötestider, har hunnit med några stycken. Det är viktigt att som medlem i en förening besöka deras möten, inte minst årsmötet, där man kan ge och få information om dess framtida arbete. Det finns ca 150 registrerade föreningar i kommunen, så den som känner att det finns tid... (Läs mer)

  1 kommentar

  Fritid
 • Nytt år

  Nu har det vardagliga livet börjat igen efter alla helger. Det är skönt att det blivit lite mildare. Pratade med en god vän i Skåne, dom har ett litet helvete med allt vatten. Vi har blivit förskonade från detta.

  Nu har vi börjat med torpinventering varje lördag igen, går nu igenom allt material...

  (Läs mer)

  1 kommentar

  Fritid
 • Jul- och nyårsklapp

  Tanum har fått en jul- och nyårspresent: Extra Films lokal har blivit såld. Att det blev en Tanumsbo som köpte fastigheten känns som grädde på moset.

  I 20 år har det funnits önskemål om en bowlinghall, så vem vet, nu finns det måhända lokaler.

  Sköter Freddy Lund denna verksamhet lika bra som han byggde...

  (Läs mer)

  1 kommentar

  Allmänt
 • Julefrid

  Vad gör en pensionär under julen? Inte mycket, eldar i pannan, skottar lite snö. Men blir det 10 centimeter kommer den kommunala snöröjningen. Det är inte alla kommuner som har snöröjning på landsbygden, den ska vi vara rädda om.

  Två domherrar kom på besök lagom till jul, det är första gången vi fått...

  (Läs mer)

  1 kommentar

  Familj
 • Bambi

  Det var många olika djur som passerade gården på Säm, ett av dom var rådjuret Bambi. Mamman förolyckades så vi tog hand om det lilla kidet. Att något kan vara så litet och sött.. Det blev nästan heltidsjobb för Elisabeth och Lisa, men dom lyckades få henne att bli en stor och vacker dam. Vi hade döpt... (Läs mer)

  1 kommentar

  NaturDela