Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Våren

  När våren änterligen kom blev det med besked. Hela påsken har gått åt till att stänga för djuren som skall ut på bete. Jag tror att både Gunnar och andra djurägare tycker det är något speciellt med den här årstiden - det är stressig med inte värre än att man hinner att ta fram termosen och sätta sig... (Läs mer)

  1 kommentar

  Allmänt,Natur
 • Korna får manikyr

  2 gånger om året, höst och vår, verkas kornas klövar. På vintern står dom på mjuka gummimattor, på sommaren går dom på gröna ängar som heller inte sliter deras klövar. I snitt verkas 15 kor i timmen.

  I sommar måste hembygdsföreningen måla om spannmålsmagasinet i Tanumshede. Byggnaden är K-märkt så det...

  (Läs mer)

  1 kommentar

  Fritid
 • Positivt och negativt

  Positivt, kan det vara negativt? Ord kan ju tolkas olika.

  Två män träffas på vägen, den ene säger "Väldigt vad du ser nere ut."
  "Ja, du förstår, i veckan tog jag bilen till stan och där krockade jag med en annan bil. Bilen blev skrot och felet var mitt. Tog taxi hem, där upptäckte jag att...

  (Läs mer)

  2 kommentarer

  Allmänt
 • Våren är på väg..

  Varje dag kommer 3-5 rådjur och äter havre. Det finns nog dom som tycker att det är dags att sluta utfodra vilda djur. Jag har nog den åsikten att är dom vana vid att få stödutfodring under vintern skall man hålla på tills det börjar spira i naturen. Den mat som finns ute nu är ganska näringsfattig.... (Läs mer)

  1 kommentar

  Fritid,Natur
 • Om ett träd faller i skogen..

  Gårdens största ek har fallit. Det behövs en teknik som man inte är van vid för att fälla grova träd. I Sverige har vi ganska korta svärd på våra motorsågar. Ser man på TV från Alaska där svärden är 1,5 meter långa, verkar det kort med 30-40 cm som vi har här. För säkerhets skull fick traktor och... (Läs mer)

  4 kommentarer

  FritidDela