Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Arbete

  Nu är andraskörden ensilage i full gång den ser bra ut. En heldag på traktorn känns i hela kroppen annat var det förr. På kvällen satte jag upp glasdörrar på altanen, en så kallad halvkuvös,Elisabeth tyckte det blev så bra att hon undrade om vi kunde glasa in resten också, ja sa  att det... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Arbete
 • En regni dag

  På Martin gård finns ett lantbruksmuseum, mellan två gamla traktorer stod det en gammal moped som jag en gång i tiden köpt av en granne, den var begagnad och billig. När ungarna var i mopedåldern användes den flitigt, mopeden var en Puch Dakota 3000 med guldtank, tillverkades bara mellan 1975-78.

  Eft...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid
 • Badortens dag

  Sol, varmt och mycket folk, nu var det dags att testa vårt medhavda material. Både Ulf och jag är nöjda, våra besökare tyckte det var OK, det har ju tagits fram på mycket kort tid. Rullgardinerna är flera och räcker till när vi ska vara på flera ställen samtidigt. Om det var Hans-Ola eller grisen som... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Arbete,Fritid
 • Sommar

  Under många år har Elisabeth och jag bedrivit sommaruthyrning via Bo På Lantgård. Det många blivit positivt överraskade av är att Tanum har närheten till så mycket av både aktiviteter och större städer - många tänker då på i nord-sydlig riktning, men jag tycker man glömmer den östliga, Dalsland. I... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid,Kultur,Natur
 • Sommar, sol och radioprat

  Sommar och sol, vädret är nog det som berör oss alla allra mest. Fast det är nästan fyra år sedan jag slutade som mjölkbonde så lever jag med vädret varje dag. Min tid som pensionär har förändrat mina vanor, numera går jag upp vid sju-åttatiden, äter frukost, öppnar datorn och kollar nyheter och... (Läs mer)

  10 kommentarer

  Allmänt,Fritid,LandetDela