Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2010-11-22
  Tanums kommun har medvind

  Jag besökte kommunens näringslivsträff på TanumStrand den 18 nov. Clas-Åke Sörkvist berättade att kommunen har en positiv utveckling. Industritomterna på Tanums näringspark i Tanumshede är nästan slutsålda. Invånarantalet har ökat i år med 121 personer - min bordskamrat tittade på mig och sa att "du... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Framtiden • 2010-11-03
  Älgjakt

  Det blev till slut en 14-taggare. Till höger i bild står den stolte skytten Tomas Magnusson som är stf. räddningschef i kommunen. Han skjuter bättre än han knyter spännband. Min uppgift blev att med traktor dra fram älgen.

  Soldattorpsinventeringen i skog och mark är för i år avslutad, så i vinter ska...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid,Kultur,Natur • 2010-10-17
  Älgjakt

  Jag hade iallafall tur med vädret. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid • 2010-10-08
  Hemvärnet

  För många är hemvärnet lika med gamla gubbar med ännu äldre gevär - bilden är både gammal och förlegad. Försvaret, inklusive hemvärnet, har under många år genomgått en total förändring. Vi är idag inte bara ett nationellt försvar utan har också ett internationellt ansvar.

  Har nyss kommit hem från en...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid • 2010-09-03
  Höst

  Höst för en gammal bonde är när tröskan herr Claas ska startas, nyladdat batteri och eventuellt starthjälp är inte helt fel. Så efter elva månaders Törnrosa-sömn mullrar den gamla sexan igång. Att jag glömde stänga måsvingehuven över motorn var inte bra, det blev ett stort hål i taket på maskinhallen... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Arbete,Kultur,LandetDela