Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Halvar

  Att utbilda skyddsvakter i tält kan låta underligt,men att det fungerade så bra var en posetiv överaskning. Att stå framför kamrer,filmdukar och med mygga att prata i trodde vi alla ( vi var 15 st glada män,tyvärr inga kvinnor) skulle bli svårt att finna sin roll,men allt runtomkring fanns bara inte... (Läs mer)

  1 kommentar

  Fritid,Kultur
 • Allemansrätten

  När nu våren-sommaren kommer är det för oss svenskar en självklarhet att kunna gå ut i skog och mark och där plocka bär, blommor och mycket annat.

  Men det finns undantag .Ostron känner nog många till att man inte får plocka, men en lag från 1734 förbjuder allmänheten att plocka hasselnötter. Det kan i...

  (Läs mer)

  1 kommentar

  Fritid,Landet
 • Förändrade Världen 2

  När muren föll och kalla kriget frös till is drog nog de flesta en lättnadens suck,men snart bröt det ut ett annat krig i full blom,terrorkriget.

  Det är nog inte många som inte vet vad 11 september 2001 står för,World Trade Center finns inte längre,denna händelse var otänkbar när jag tog kortet i...

  (Läs mer)

  1 kommentar

  Fritid
 • Förändrade världen

  I en gammal låda låg diabilder som jag inte brytt mig om att skanna in i datorn,kunde inte låta bli att titta på dom i förstoring,fick då se två platser som har förändrat världen.

  Det älsta kortet tog jag 1967 på en studieresa i Berlin och här ser man Berlinmuren.För alla oss som gjorde lumpen och...

  (Läs mer)

  1 kommentar

  Allmänt
 • Mera vår

  Nu går solfångaren för fullt,Nässelfjärilarna flyger också för fullt. (Läs mer)

  1 kommentar

  LandetDela