Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Filminspelning Läckberg

  Igår var det en heldag, först Grönemad sedan Havstenssund. Det märktes att det inte är sommar längre. Kallt, blåsigt och regn.

  En heldags inspelning blir 5 min färdig film. Om man tänker att det är cirka 20 personer med så förstår man att det kostar pengar att göra film.

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid
 • Japaner!! Japaner!!

  Elisabeth och jag tillbringade helgen i Stockholm, INKA-utställningen i berget på Kungsholmen var mycket intressant.

  Julmarknade i Gamla Stan är alltid en upplevelse. Att vi lever i en internationell tidsålder märker man här. Hur många olika språk som jag hörde höll jag inte räkning på. Men roligast...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid
 • Kvarnar

  Vi har flera gamla vind- och vattenkvarnar i Tanum.

  I lördags besökte jag och Yngve Kläth Mölndals kvarnby där ett möte om våra gamla kvarnar hölls. Vi representerade hembygdsföreningar och andra föreningar från Västra Götaland, ämnet var hur vi tar vara på våra kulturskatter, var vi kan söka pengar...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid
 • Det ska vara fibrer!!!

  Det är inte bara i bröd det ska vara fibrer, nu ska det grävas ner fiberkablar i marken också, så nu blir det ännu mer fibrer i brödet.

  Är sedan starten med i Sannäs Fiber, till våren är det tänkt att det ska börja grävas ner ledningar. Det är många föreningar som nu håller på att bildas i kommunen....

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid
 • Betongätare

  För två år sedan började Martin renovera huset på Säm. Det är byggt 1846, så det var tid för en genomgripande renovering av allt ifrån tak till källare. Nedervåningen blåstes ut helt, källaren fylldes igen, muren började bli dålig så delar fick bytas ut.

  Att huset lutade betydligt var lite...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  ArbeteDela