Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2016-06-27
  Ett stort lyft för Tanum kommuns kultur byggnader

  Trots en blåsig dag fick vi upp alla vingarna,i morgon skall vridstockar upp. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2016-06-20
  Ulseröds kvarn

  Ronny Dahlberg och Jan-Åke Sörensson har nu skruvat-spikat klart vingarne,spännvidden är ca 15 m och väger totalt ca 1600 kg.På tisdag den 21a så sätts ställningar upp och onsdag körs vingarne till kvarnen för vi spar tid när dom skall upp,håller bara vädret blir det den 27-28 juni. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2016-05-31
  Hedersdiplom

  I lördags hade Hembygdsförbundet i Bohuslän sin årsstämma på Dingleskolan.En av punkterna var utdelning av utmärkelser till medlemmar som gjort en stor insats för sin Hembygdsförening.I år hade vi nöjet att två personer från Tanums Hembygdsförening fick motaga diplom, blommo och mycke applåder för s... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2016-04-24
  I krigets fotspår

  Hembygdsföreningens tredje vandring runt Torimskrysset i Lur med Bo Magnusson som ledare visade på att området var en av dom mest strategiska områden under kriget,hela området består av skyttevärn,kulsprutevärn,kanonvärn och skyddsrum,värnet som Ingegärd Sörensson beundrar är bygd av granit och är e... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2016-04-09
  Slut på koler,koksen

  Smidesgubbarna fick slut på koksen till smidet,koksen hade jag köpt på SSAB men nu sa dom att det är skatt på kolet så dom viste inte vad den blev på kokset så där stod vi utan bränsle.Jag fick kontakt med en som tar hem stenkol från England men det tar lite tid för han kan inte ta hem bara till oss... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  KulturDela