Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Raka fåror 1

  Lördagens veterantraktorplöjning var en både mysig och nostalgi dag,drygt 20 gamla traktorer plöjde något så när raka fåror.Den älsta traktorn var en nyrenoverad BM 25 från Trättelanda,den ställdes in i hus 1959 för vevlagren var slut men nu var den som ny.BM 25 tillverkades bara under 1934-35 den h... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Kvarndag

  Kvarndagen blev en Kanondag ca 80 personer kom under dom 4 timmar som vi hade öppet och alla gav Tanums Kommun och Hembygsföreningen ett stort Tack för vårat arbete.Flemmin stod inne i kvarnen och pratade och jag på utsida,Margareta sprang med kaffe till oss.Kville och Skee Hembygdsförening kom inte... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Glömde bilden.

  Ersätt denna text med ditt innehåll (Läs mer)

  5 kommentarer

  Kultur
 • Kvarninvigningen

  Det skall blåsa på ett kvarnberg och det gorde det.Invigningen blev en liten folkfest många som deltagit i renoveringen men också sponsorer kom,kaffe med hembakt var uppskattat.Invigningstalade gorde fastighetsschef Tony Jönsson,klippte bandet som dagen till ära var ett gammalt sisalgarn,Margareta N... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Gamla kort

  I går kom en ung dam på 69 år och är uppväxt på Säm med ett vykort som hennes mormor hade fått 1905 från dåvarande ägarna till Martins gård Karl  och hans fru Augusta Månsson.Ett större kort finns på Säm men nu fick vi se att man redan 1905 gjorde vykort av privata kort.Lägg märke till att kararna s... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  KulturDela