Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 76

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2015-01-25
  Eken

  Eken har stått i ca 200 år,den fanns redan när gården Löse byggdes 1834 tänk om den kunde berätta allt den sett. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2015-01-25
  Eken

  Eken mätte 85 cm i roten så det var svårt att fälla den med dom korta svärd vi använder nu för tiden men med hjälp av traktorn som påskjutare fick vi ner den till slut rotkubben blev 4 meter och var 75 cm i topp. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2015-01-25
  Ek

  Gårdens näst största träd en ek måste fällas för att kunna komma fram med dagens maskiner. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2014-10-27
  Vatten


  Nu har vattnet runnit undan och elen räddad för denna gång,det pratades om att höja upp transformatorn så att sådana här händelser inte skall upprepas,att stationen har högsta prio beror på att den matar hela Sannäs med omnejd och att det inte går att ta ström från annat håll så kallad rundkörning. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2014-10-26
  Råsjöllördagen


  En gamal tradition togs upp i år nämerligen Drängalyftet.Att på denna dag mäta sina krafter med andra drängar var inte bara en uppvisning utan en stark dräng var en stor tillgång på gården,kan hända var detta början på en löneförhandling?Tur att jag inte var med på den tiden för då hade jag väl fått... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  LandetDela