Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Att hålla ställningarna

  Jag var med Martin till Göteborg för att köpa beg.byggställningar, hakiställningar.Med hjälp av GPS var det lätt att hitta trots alla vägarbeten.Personalen var äkta Göteborgare dvs goa gubbar,dom bjöd på kaffe med dopp och när dom fick reda på att Martin hade mjölkkor så var pratet igång,en berättade... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid,Landet
 • Sparvallen

  sparvallen kan man kalla den för planekonomi?

  Ett besök på Sparvallen med jämna mellanrum är ett måste.Den här gången träffade jag en stolt Ordf.Ulf Braum som berättade att man ansökt om att få angagera en SM tävling på den nya vallen,det skulle nog sätta TIF på sverigekartan,jag önskar dom lycka...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid,Sommar
 • Midsommarblomster

  En riktig glad midsommar på er alla. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur
 • Ulseröds kvarn

  Ulseröds kvarn ligger strax söder om Havstenssund. Kommunen fick kvarnen som gåva av Klara och Knut Andersson på Ulseröd 1957. Den lär ha byggts vid förra sekelskiftet och användes sista gången hösten 1939.

  Kvarnen renoverades i början på 80 talet den fick då bland annat nya vingar, tyvärr blåste dom...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid,Kultur
 • Koväg

  För att slippa klövproblem och smutsiga ben måste man i dag göra spesiella vägar för korna.Det är en del arbete och kostar en del pengar.Först skall matjorden bort sedan en markduk ett lager med 0-200 ett lager med 0-40 som vibreras ordentligt och sist 0-18 som också vibreras tills det blir stenhårt... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Arbete,LandetDela