Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2011-11-22
  Kvarnar

  Vi har flera gamla vind- och vattenkvarnar i Tanum.

  I lördags besökte jag och Yngve Kläth Mölndals kvarnby där ett möte om våra gamla kvarnar hölls. Vi representerade hembygdsföreningar och andra föreningar från Västra Götaland, ämnet var hur vi tar vara på våra kulturskatter, var vi kan söka pengar...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid • 2011-11-16
  Det ska vara fibrer!!!

  Det är inte bara i bröd det ska vara fibrer, nu ska det grävas ner fiberkablar i marken också, så nu blir det ännu mer fibrer i brödet.

  Är sedan starten med i Sannäs Fiber, till våren är det tänkt att det ska börja grävas ner ledningar. Det är många föreningar som nu håller på att bildas i kommunen....

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid • 2011-11-09
  Betongätare

  För två år sedan började Martin renovera huset på Säm. Det är byggt 1846, så det var tid för en genomgripande renovering av allt ifrån tak till källare. Nedervåningen blåstes ut helt, källaren fylldes igen, muren började bli dålig så delar fick bytas ut.

  Att huset lutade betydligt var lite...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Arbete • 2011-11-01
  Välkommen till världen!

  Vi har blivit 7 miljarder människor. Hur många kor och kalvar det finns vet jag inte, men här är en nyfödd. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Arbete,Fritid • 2011-10-24
  Utvecklingen går framåt, och tur är väl det.

  Kan inte låta bli att visa skillnaden mellan gårdens äldsta och yngsta traktor. Det är 75 års utveckling mellan bilderna, titta och njut. Jag har kört båda, ni kan ju gissa vilken jag föredrar att köra idag. Har suttit och skumpat på traktorer i 60 år och varje ny traktor har man tyckt varit en enorm... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  FritidDela