Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Odling

  Vad är skillnaden mellan att odla säd och skog? Jo 50 år.Den skog som nu slutavverkas på Säm planterade jag och min far i början av 60 talet den är nu 50 år,tillväxten är så hög (boniteten) att nu börjar träden anngripas av röta,väntar man 5-10 år till blir all träden anngripna och duger bara till m... (Läs mer)

  1 kommentar

  Arbete
 • Mingel och Film

  Ordf i hembygdsföreningen Margareta Nilsson och jag var inbjudna till Tanum Strand på förhandsvisning av Läckbergs TV film Gränsriddarna.Först var det Bubbel,snittar och mingel som förhöjde stämmningen.Till skillnad från dom tidigare filmerna var denn mer proffsig och påkostad.Att man har tagit med ... (Läs mer)

  1 kommentar

  Fritid
 • Fiber

  Nu är vi färdiga med borrningar under järnväg,bäckar och vägar för den här gången.Det blev 21 borrningar på totalt 670 m.Vi har varit oroliga för all sten under vägarna men vi hade turen med oss,så vi är mycke nöjda med resultatet.Är nu på väg mot Arendal skall bara klara av Gropen och Skärbo.Denna ... (Läs mer)

  1 kommentar

  Arbete
 • Fiber och läckberg.

  Nu är Kärra och Rödhällan klara så nu är vi på väg till Säm.I morrgon måndag spelas in en begravningsen i Grebbestads kyrka,hembygdsföreningen har hjälpt till med folk,vi får betalt för detta. (Läs mer)

  1 kommentar

  Arbete
 • Fiber

  Nu gräver vi,den 17-10 började vi gräva ner fiber,den blöta hösten gör det inte lätt för grävning i gärden och vägar men men.På måndag börjar borrningar under väg och järnväg,jag återkommer mer om detta (Läs mer)

  1 kommentar

  FramtidenDela