Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Vårblomster

  Lagom till påsk kom tussilagon upp ur marken. (Läs mer)

  1 kommentar

  Natur
 • Vårstädning

  Den kan säkert vara bra att ha tänkte jag för tio år sedan.Ni som är lite till åren känner nog igen denna LM Erikssons telefonväxel som satt i många små växlar på landet men större företag hade en sådan så sent som på sextitalet.När vi fick telefoner med fingerskiva så skrotades mängder av dess men ... (Läs mer)

  1 kommentar

  Kultur
 • Kyla

  Kylan håller i sig,glöm inte att dom vilda djuren som är vana att få mat behöver stödutfodring ännu en tid,många är dräktiga och behöver ett tillskott för att fostret skall utvecklas normalt.Kortet är taget utanför vårat köksfönster där fyra rådjur brukar kalasa på havre. (Läs mer)

  1 kommentar

  Natur
 • Fiber

  Vem kunde väl ana att det skulle vara 30-40 cm tjäle i mitten av mars när det planerades för borrning under vägar.Med hjälp av grävmaskin med tjälkrok och 40-50 kg träkol som fick brinna 12-20 timmar så gick det bra,nu får vi vänta med fibergrävning tills tjälen har gått ur mark och vägar det lär va... (Läs mer)

  1 kommentar

  Arbete
 • Våren?

  Grannen John-Erik har hjälpt mig att köra fram 6 st lärkträd som skall bli vingar till Ulseröds väderkvarn.På måndag så skall vi börja borra för fiber igen,i början av april beräknas grävningen komma igång. (Läs mer)

  1 kommentar

  FramtidenDela