Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2012-09-02
  Vandring i Världsarv

  Elisabeth och jag brukar besöka våra världsarv ibland,Sverige har 15 st men dom längst upp i norr är lite långt med bil.Årets färd blev Falu koppargruva och Engelsbergs järnbruk,men vi besökte Fagerstads hembygdsgård,Maria Langs Nora och så åt vi på Grythyttans Gästis.Att resa är att träffa folk,vi ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2012-08-26
  Kundskapsöverföring

  I går lördag var jag på repslagarmuseet i Älvängen,jag var inte där bara för att bese museet utan på en träff om hur vi kan bevara och nå all kunskap om tekniker och hantverk,tanken är att inte uppfinna hjulet en gång till.Det är tänkt en databas för hela Sverige,i dag finns det mycke på data från v... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2012-08-21
  Ulseröds Kvarn

  Den som vill kan följa arbetet med kvarnen på en egen hemsida ,på kommunens första sida finns en bild och länk till hemsidan.Tanken bakom detta är att visa hur vårt arbete fortskrider,men också kunna öka vår dokumentationen om kvarnen.Vi vill höra händelser och foto från den tiden kvarnen var i gång... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2012-08-13
  Diplomatmöte i Bullaren

  Elisabeth och jag besökte Bullaren i första hand för att besöka min Morrmors födelsegård och hennes mammas födelsehus.Det ena stället heter Sundkasen östsidan Bullarsjön,det andra var Smeviken.Passade på att hälsa på en ambassadörskoliga Elke Sponholz  Tingvall.Gott kaffe och trevligt sällskap på en... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Socialt • 2012-08-05
  Martins Traktor och OS Guld

  Efter några timmars arbete med 430 ian startade den snällt,tacka för det den har ju vilat i 8 år.Hann hem för att se Sverige ta OS GULD i segling.På traktorn fattas det nu rutor och dekaler,sen skall en Åle 3030 lastare monteras.Traktorn är utrustad med dubbelmontage och kördator,men ingen radio men... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  LandetDela