Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Brukssmide

  Några äldre gentlemän frågade mig om smedjan på Säm gick att använda till smide,jag byggde den på 90 talet och är konplett.Förr i tiden fanns det en smedja på varje gård i dag heter det gårdsverkstad,skillnaden är en del men framför allt att smedjan låg långt i från övrig gårdsbebyggelse då brandris... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid
 • Tjäle

  Tjälen har större betydelse än många tror,utan tjäle på vintern så blir skadorna i skogen stora när virket skall ut ur skogen och det måste den,skogen är en av sveriges stora narurtillgångar och den måste skötas lika väl som våra åkrar.På tal om våra åkrar så är tjälen viktig där också,vi har många ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur
 • Mat

  Det skall finnas många läckerheter på ett julbord,vad sägs om kokt grisknorr med rotmos eller stuvad kål.Denna anrättning är höjdpunkten när de glada grisarna har årsmöte.Smaklig måltid,vid julbordet Dick (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt
 • Rondellgubbe

  Säms rondellsnögubbe tål inte töväder men står så länge han kan,får se om han överlever nyårshelgen,och då tänker jag på vädret och inte att nån skulle sätta en dynamitgubbe i han.GOTT NYTT ÅR på er. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt
 • Lärkträd Vingar till Ulseröds kvarn

  Vi vet ännu inte stoleken på vingarna för dom som gjordes till renoveringen på 80-talet var mindre än dom som var orginal, orginalvingarna gjorde att den var mer pampig. Vi får undersöka om kvarnen tål så stora vingar, så träden får nog ligga tills vi vet hur vi skall ha det. Kommunen har sökt bidra... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  KulturDela