Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2012-06-19
  Ulseröds kvarn

  Ulseröds kvarn ligger strax söder om Havstenssund. Kommunen fick kvarnen som gåva av Klara och Knut Andersson på Ulseröd 1957. Den lär ha byggts vid förra sekelskiftet och användes sista gången hösten 1939.

  Kvarnen renoverades i början på 80 talet den fick då bland annat nya vingar, tyvärr blåste dom...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid,Kultur • 2012-06-08
  Koväg

  För att slippa klövproblem och smutsiga ben måste man i dag göra spesiella vägar för korna.Det är en del arbete och kostar en del pengar.Först skall matjorden bort sedan en markduk ett lager med 0-200 ett lager med 0-40 som vibreras ordentligt och sist 0-18 som också vibreras tills det blir stenhårt... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Arbete,Landet • 2012-06-01
  Vallen

  Det är inte bara snöstolpar som växer,vallen växer så det knakar.Det ni ser är en förstaårsvall med en ny gräsart  Martin sått in och som är framtagen för att kunna ta tre skördar,den växer snabbt och tål torka (det kan tyckas vara ironi för stunden) Vallen skulle varit slått för en vecka sedan men... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Arbete,Fritid • 2012-06-01
  Snöstolpar

  Vägverkets nya giv.Perenna snöstolpar. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt,Landet • 2012-05-30
  Filminspelning

  85 statister var samlade på Torreby slott i Munkedal, det kräver en bra organisation för så mycket folk, det var kallt på förmiddagen men sen kom solen så då kändes det bättre. Vi var på Torreby i 12 timmar så det blev en lång dag men man träffar både nya och gamla vänner. Den mesta tiden går åt till... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid,KulturDela