Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Svanar Sannäs

  Alla vi som följer det häckande paret i Sannäs varje år upplever detta som ett vårtecken och frågan hur många ungar blir det i år?Att svanar håller ihop livet ut låter trevligt men är inte sant,vad som är sant är att bägge hjälps åt att ruva äggen så här kan konstatera att mamma och pappaledigheten ... (Läs mer)

  1 kommentar

  Natur
 • Kosläpp på Säm

  Det är inte bara i övriga Sverige som intresset för kosläpp ökar utan på Säm också. Kl 10.00 igår släpptes korna. Det hade slutat rengna så det var ett idealt väder, för mycket sol kan göra att djuren inte ser så bra utan blir bländade. Förutom grannar med barn hade vi släktbesök från Stockholm. Jag... (Läs mer)

  1 kommentar

  Arbete
 • Resö

  Fick denna bild på E-post,två väl påpälsade individer.Vad blir det av denna man(n)en? (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Våren

  Det är inte bara bönder som väntar på vårplöjningen,fiskmåsarna har den sista tiden flugit över åkrna och spanat efter någon som plöjer,på militärspråk kallas det flygspaning efter något matnyttigt.Dick (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Våren

  Med tal,körsång,en eld som var som en våreld skall vara och Kvilles kyrka som bakgrund firade Elisabeth och jag in våren på Valborgsmässoafton.Det blev lite kyligt när solen gick ner men vi fick kaffe med tillbehör på Hjälpesten efteråt så värmen återkom. (Läs mer)

  1 kommentar

  SocialtDela