Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2013-03-21
  Kyla

  Kylan håller i sig,glöm inte att dom vilda djuren som är vana att få mat behöver stödutfodring ännu en tid,många är dräktiga och behöver ett tillskott för att fostret skall utvecklas normalt.Kortet är taget utanför vårat köksfönster där fyra rådjur brukar kalasa på havre. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2013-03-16
  Fiber

  Vem kunde väl ana att det skulle vara 30-40 cm tjäle i mitten av mars när det planerades för borrning under vägar.Med hjälp av grävmaskin med tjälkrok och 40-50 kg träkol som fick brinna 12-20 timmar så gick det bra,nu får vi vänta med fibergrävning tills tjälen har gått ur mark och vägar det lär va... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Arbete • 2013-03-08
  Våren?

  Grannen John-Erik har hjälpt mig att köra fram 6 st lärkträd som skall bli vingar till Ulseröds väderkvarn.På måndag så skall vi börja borra för fiber igen,i början av april beräknas grävningen komma igång. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Framtiden • 2013-02-25
  Tanum Företagarkommun

  Tanum är länets mest företagssamma kommun,18.7% av kommunens arbetsföra befolkning ansvarar för ett företag.Ett av våra många företagsamma är Kranman.Namnet Kranman har i hela sverige blivit ett begrepp när det gäller mindre skogsvagnar, maskiner och utrustning till fyrhjulningar och mindre traktore... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2013-02-21
  Sannäs Fiber

  Än är det för tidigt att börja gräva, ett möte med ambassadörerna i Sannäs Fiber så fick vi reda på att vi skall börja borra i v 10.Föreningen har nu över 500 medlemmar och fler kommer säkert till.En del frågetecken har rätas ut under vintern när det gäller sträckningar av fibern.En sjökabel mellan ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  FramtidenDela