Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Skruv lös

  Kan en hög med skruvar ha något med jordbrukshistorien att göra? Hur dumt det än låter så har dom det, 1970-80 talet var det tornsilo som gällde framförallt för ensilage men även spannmål, varje gård med nötdjur och lite självaktning skulle ha ett stort torn gärna två, räknade själv på ett ensilaget... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Att ha en skruv lös borde räcka!!

  Men på Hjälpesten har man masor av lösa skruvar liggande, att dom tillhör en del av jorbrukets historia kan låta underligt men jag skall återkomma till detta senare. (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • 2 meter

  Upplever att folk är lydiga i butiker och andra ställen när det gäller att hålla 2 m gränsen, men det går ju inte att tillämpa över allt. En slogan som jag minns var håll avstånd Svensson men det gällde i trafiken men där är man mindre nog med att hålla avstånd. Vårbruket är avklarad, när det sås 3 ... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Närhandla

  Hela världen är upp och ner nästan i Coronans fotspår, men det finns en positiv sida av elendet, man har börjat handla i närbutiken på landsbygden och detta gynnar inte bara handlaren utan också miljön med mindre bilåkande, många har upptäckt att man kan arbeta mer hemifrån, möten kan i bland göras ... (Läs mer)

  2 kommentarer

  Allmänt
 • Glöm inte alla dom som vågade livet

  För att hjälpa våra nabor under dom här 5 åren, så här efteråt känns det som en ävetyrsbok när man läser om deras  ( äventyr ) insatts. Ingrid lever och är 91 år, jag bodde granne med Ingrid och Erik på Stare 47-48 , Erik lärde jag känna närmare på 60 talet men det är en annan historia. (Läs mer)

  1 kommentar

  LandetDela