Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Nytt fiberår


  Sannäs Fiber har nu 696 betalande medlemmar och det är cirka 30% kvar att gräva en del tillsammans med kommun och elbolag.håller detta väder i sig så kan vi starta tidigt till våren,man får inte ta risken med en köldknäpp på vårkanten det har hänt förr att det frusigt till i mars.God fortsättning.Di... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet
 • Vinterstormar


  Många skogsägare väntar på tjäle så avverkningen kan börja,pratade med Örjan Plate på Södra skogsägarna han berättade att man kan inte avverka förren man ser att det blir kallare.Posetivt med stormen är att vindkraftverken har produserat rekordmyck el,negativt är alla stormfällda träd i skogen.Gott ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet
 • Kubbhus


  Vännen Lasse Bengtsson berättade att han och Cristina har hittat ett kubbhus i Tanum men det är byggd av spillplankbitar som var lagda som tegelstenar och rappad med lera.En god fortsättning på Julen önskar Dick men familj.
  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Familj
 • Kubbhus


  Kubbhus låter som det var en lekstuga men längre tillbaka så var det inte ovanligt med mindre både bostad och uthus som var byggda av Vedkubbar,ved var någor som man ofta hade nära sig och kostade inget om man ägde skogen eller som i många fall så ingick fri vedtag till torp dvs man fick ta den ved ... (Läs mer)

  8 kommentarer

  Boende
 • Mistel


  Om ni skall ut och plocka mistel så tänk på att vem som helst får inte plocka denna fruktbarhetssynbol det är bara ägaren till trädet den växer på som får plocka mistelen men det finns även här vissa krav och det är att inte skada beståndet av mistelen dvs man får bara ta en minder del av beståndet ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  NaturDela