Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Grönemaddagen


  En vakrare plats med en utsikt mot hav och öar får man leta efter.På söndag ängnade jag en del tid med att läsa i Grönemadboken som berättar om en tid då det var hårt att leva här,vrakplundring och kaparbrev var en nödvändig inkomstkälla.Jag siterar en bön ur boken (den lästes säkert inte upp i kyrk... (Läs mer)

  1 kommentar

  Natur
 • Bilbesiktning


  I morrgon skall den gamle trotjänaren besiktigas,som tur är finns på gården en en liten verkstad med billyft,nu är bromsbackarna fram utbytta och luftade.Jag har tänkt att behålla den tills fibern är klar men det är i dag den bil man kan köra på gärdena med så vi får se jag tar ett år i taget. (Läs mer)

  1 kommentar

  Allmänt
 • Karnival Grebbestad


  Solen sken från en blå himmel och carnivalsvagnarna började rulla förbi det var lite blandat men en vagn utmärkte sig,man drev med OS, Nortug och Norska skidlanslaget på ett roligt sätt det är annars lätt att det blir plumt,men Putin fick sig en rejäl känga när det gällde hans åsikter om folks könst... (Läs mer)

  1 kommentar

  Fritid
 • Soldattorp


  Nu är boken änterligen färdig,det har tagit oss minst 5 år att inventera och dokumentera soldattorpen i Tanums kompani så nu kan ni som vill köpa boken göra det.Vi säljer den på Sannäsdagen,Tanumsdagen,sockenmagastnet Tanumshede tisdag och fredag kl 13-16,men det går bra att ringa Margareta 070-3079... (Läs mer)

  1 kommentar

  Kultur
 • Lärkvirke


  Nu är det upplagt för torkning,en del skall redan i höst användas till kvarnen. I början av sep.skall rep.börja. (Läs mer)

  1 kommentar

  FritidDela