Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Brått?


  Även om det drar i hop sig till skördetider får man alldrig ha så bråttom att man inte hinner  klappa en söt kattunge. (Läs mer)

  1 kommentar

  Arbete
 • Tanumsdagen


  Tanumsdagen blev en solig och varm knalledag,med nästan 30 grader var det många som besökte sockenmagasinet för våffler,kaffe och svalka,det såldes ca 160 våffler och flera lottringar.Det blev ett bra klirr i kassan och det behöver vi för nu måste Göran Lottas hus på Vinbäck repareras, det är taket ... (Läs mer)

  1 kommentar

  Kultur
 • Pusta ut

  Vägen till kvarnen är nu grusad och sladdad så nu kan jag köra halvägs till kvarnen med Elisabeths bil.Andra strykningen av klädselbräder och läkt är klar.vi var sex st som målade i 5,5 timmar,det känns skönt att detta är klart nu måste dom torka ordentligt innan vi lastar bräderna på en vagn.Pratad... (Läs mer)

  1 kommentar

  Fritid
 • Ulseröds Kvarn


   I dag började vi måla bräder och läkt till kvarnen,den färg som används är rödtjära som sbädes med 20% balsamterpentin vid första strykningen,vi målar två gånger innan uppsättning.Det är många bräder som skall målas tror det är ca 100 m2,vi bör bli klara denna vecka,allt sker i båthallen hos Flemmi... (Läs mer)

  2 kommentarer

  Arbete
 • Grönemaddagen


  En vakrare plats med en utsikt mot hav och öar får man leta efter.På söndag ängnade jag en del tid med att läsa i Grönemadboken som berättar om en tid då det var hårt att leva här,vrakplundring och kaparbrev var en nödvändig inkomstkälla.Jag siterar en bön ur boken (den lästes säkert inte upp i kyrk... (Läs mer)

  1 kommentar

  NaturDela