Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 75

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2016-07-05
  sommar Kungsljus

  När John-Erik för 11 år sedan satte grävskopan i marken för att börja med med tomten till vårat hus fick han se en gul blomma på tomten han planterade den utanför tomten och där stod den men nästa år kom den inte tillbaka,men ett par år senare kom den tillbaka och nu är det gult över halva tomten de... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2016-05-22
  Flygrönn

  Flygrönnen som jag fick av Kristina satte jag upp på väggen vi dörren och se! Vi fick 11 mm regn och i går vann jag 2 st nya landlotter,tron kan försätta berg heter det ju.Tack Kristina så ut alla och leta flygrönn. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2016-05-21
  Flygrönn

  Kristina Bengtsson kom hem till oss med en lite ovanlig rönnkvist det var en flygrönn,jag måste säga att jag aldrig hört talas om den.Fåglar älskar rönnbär  men kärnorna i bären kommer ut med avföringen så sitter fåglarna i en grenklyka och skiter så kan det bli så att föet börjar gro till en rönnkv... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2016-03-05
  Svensk vårvinter

  Ena dagen snöar det och är -12 nästa dag regnar det,men vad det än gör så är våren på väg,snödropparna har varit uppe en tid, nu väntar vi på Tussilago och videkissar. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2016-01-23
  Snö

  Det är inte bara dom små djuren som fåglar tex.som behöver stödutfodring på vintern,själv utfodrar jag ända sedan vi flyttade hit för nio år sedan rådjuren här, dom får havre och halm,för dom är lika trevligt att titta på som fåglar,men glöm inte att har man börjat utfodra så måste man hålla på hela... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  NaturDela