Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2019-05-25
  Valår

  I vårt arbete att dokumentera svenskar på norska valfångare var vi på besök i Sandefjord för att träffa ledningen för Vajfångstmuset och där lägga upp det fortsatta arbetet. Det kommer att mynna ut i en vandringsutställning våren 2021. Som fotograf för dokumentation är Jerker Norlander. Det är Svenn... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2019-05-21
  Nattamat

  Tillställningen tilldrog sig i Tanums byggdegård, vi var inte så många vuxna svenskfödda som var där, skulle vara trevligt om det nästa år kom fler som är med på detta trevliga insiativ till samvaro, det blev mycke prat om olika kulturet och traditioner, på bilden ser man Margareta i samspråk med en... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2019-05-15
  Fasta

  Mat dryck och sex skall man avhålla sig från under denna tid från solens uppgång och nedegång, detta med sexet vågade jag inte fråga om, men mellan Kl. 03:30 Och 21:00 gällde ingen förtäring av mat, detta med klockslagen var nog inte så heligt på minuten, när det gällde barnen så gällde inte fastan ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2019-05-12
  Nattamat

  Hade nöjet att bli inbjuden till denna ramadanmåltid, det var minst 150 personer närvarande, men jag återkommer mde mer om denna måltid. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2019-03-03
  Torvbrytning

  De flesta av oss har hört talas om torvbrytning där torven användes till strö för djuren men också till att elda med. Byggnaden på bilden är en torvfabrik på mossen vid Bransteby, men var tusan ligger Bransteby undrar nog de flesta, Mellan Rabbalshede och mororvägen lite västerut ligger inte bara de... (Läs mer)

  1 kommentar

  KulturDela