Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Skörden klar

  Så tidigt tror jag inte att jag har varit med om men man får komma i håg att i dag sår man allt på ett par dagar så allt mognar samtidigt men sommare har varit gynnsam för skörden så den blev bra även i år. Mitt bekymmer nu är att fibern måste flyttas närmare järnvägen för där den nu ligger kommer e... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Kan det bli vakrare?

  Man behöver inte vara en gammal bonde för att njuta av denna vakra bild så den får tala för sig själv dvs. skörden ser väldigt bra ut även i år. (Läs mer)

  2 kommentarer

  Landet
 • Skall du skaffa häst?

  Nä det finns en häst på gården som man kan köra med men den gamla sulkyn var såld för länge sedan så Lisa kom hem med en skrotad som hon fått å tyckte det var ett bra terapiarbete för gamlingen, så vi får väl se hur det slutar, var på återbruket och köpte en gammal cykel vars hjul passade så vi tar ... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Skruv lös

  Kan en hög med skruvar ha något med jordbrukshistorien att göra? Hur dumt det än låter så har dom det, 1970-80 talet var det tornsilo som gällde framförallt för ensilage men även spannmål, varje gård med nötdjur och lite självaktning skulle ha ett stort torn gärna två, räknade själv på ett ensilaget... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Att ha en skruv lös borde räcka!!

  Men på Hjälpesten har man masor av lösa skruvar liggande, att dom tillhör en del av jorbrukets historia kan låta underligt men jag skall återkomma till detta senare. (Läs mer)

  1 kommentar

  LandetDela