Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Ulseröds kvarn


  Muttrar av storlik 42 och av modell 1900 behövde lossas,jag köpte 5:56 Nigge hade kokt levertran på fisken Havsmus frågan var vilken mutter skulle lossna först,vi behandla dom båda två gånger under fem dagar.Vi får se. (Läs mer)

  2 kommentarer

  Kultur
 • Ulseröds Kvarn


  Ann-Katrin Eklund har skrivit om arbetet med kvarnen på kommunens hemsida.www.tanum.se (Läs mer)

  1 kommentar

  Kultur
 • Tankshinder


  Så här set dom stenhuggna tankshinder som ligger i skogen vid Torimkrysset. (Läs mer)

  1 021 kommentarer

  Kultur
 • Kulturvandring


  Sist skrev jag om I krigets fotspår med en vandring vid Kragenäs och dess kriksminnen,vad som är borta sen många år är tankshinder som fanns vid våra vägar,det var gjutna torn på var sida vägen och med stora bomar som man drog över vägen och genom tornen så att tanks inte kunde komma fram på vägen.P... (Läs mer)

  1 kommentar

  Kultur
 • Kulturarvsdag


  Årets Kulturarvsdag var temat I krigets spår.Tanums hembygdsförening hade förlagt detta till Kragenäs-Skälleröd där finns många lämningar kvar som tex.kanonvärn och ett stort fort som är intakt.Ansvariga för detta var arkeologerna Kristina och Lasse Bengtsson.Ett hundratal personer kom för att bese ... (Läs mer)

  1 kommentar

  KulturDela