Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Vatten


  Nu har vattnet runnit undan och elen räddad för denna gång,det pratades om att höja upp transformatorn så att sådana här händelser inte skall upprepas,att stationen har högsta prio beror på att den matar hela Sannäs med omnejd och att det inte går att ta ström från annat håll så kallad rundkörning. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet
 • Råsjöllördagen


  En gamal tradition togs upp i år nämerligen Drängalyftet.Att på denna dag mäta sina krafter med andra drängar var inte bara en uppvisning utan en stark dräng var en stor tillgång på gården,kan hända var detta början på en löneförhandling?Tur att jag inte var med på den tiden för då hade jag väl fått... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet
 • Vatten


  Över 100 mm på ett dygn ställde till med problem.På Säm gick vattnet upp i transformatorstationen så det blev strömlöst i 13 timmar,Martin har ett traktor drivet elverk så några problem med strömmen blev det inte.Elverket arbetade hela dagen med att valla in transformatorn med två grävmaskiner och t... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet
 • Höstplöjning


  DM i hästplöjning på Tova,detta vakra ekipage kunde man beskåda.På den tid som man plöjde med häst var den nog sällsynt med kvinnlig deltagande,eller håller hon bara hästarna? (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet
 • Hösten 2


  Det är dags att ta hem ungdjuren,det känns tryggare nu inför älgjakten att ha dom runt husen på gården än en bra bit bort (Klätta) (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  LandetDela