Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Mejeri på Säm

  Nu är järnvägen byggd så kortet är taget efter 1903-4 för då blev järnvägen klar,varför togs kortet? Var det för att det nya mejeriet blev klart?Det är byggt av tegelsten och finns kvar.mejeriet hette Tanums mejeri,det fanns en skyllt med namnet på byggnaden men jag såg den alldrig.Nuvarande ägaren ... (Läs mer)

  1 kommentar

  Kultur
 • Ca 130 år

  Just det för ca 130 år sedan byggdes Bohusläns första andelsmejeri och det byggdes på Säm,eftersom jag levt som granne med mejeriet sedan 1948 började jag samla dokument,kort och tidningsurklipp under 30 år,allt ligger i en tjock mapp har under flera år tänkt sammanställa matrialet,men först kom Fib... (Läs mer)

  1 kommentar

  Kultur
 • En God Jul  på er alla

  Ersätt denna text med ditt innehåll (Läs mer)

  1 kommentar

  Allmänt
 • Fågelholk


  Ven har sakt att det måste vara en bestämnd storlik på hålen i fågelholken! Här kör vi med olika storlekar i holken. (Läs mer)

  1 kommentar

  Natur
 • Vit Jul?


  Nä det blir nog ingen vit Jul i år,det finns både för och naktdelar med detta,men det här vädret vi har nu regn och blåst vill vi slippa.Men för säkerhets skull har jag köpt snöplog till fyrhjulingen så jag hoppas det blir en del snö så jag får testa den. (Läs mer)

  1 kommentar

  AllmäntDela