Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 76

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2017-01-22
  Älskad och hatad

  Jag tänker på taggetråd eller piggtråd,kärt barn har många namn.Taggetråden fyller 150 år i år, det är 150 år sedan det första patentet på taggetråd blev godkännt i USA,det blev många patent på olika typer av taggetråd åren därefter för det tog några år innan man fick fram en taggetråd som var enkel... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2016-11-08
  Torr höst

  Blöta höstar brukar vara den största orsaken till att ta hem ungdjuren från sommarbete,men i år med hjälp av stödutfodrin kunde kvigorna vara ute till i början av november.När frosten och snön kom var det dags att komma hem så nu går dom ute hemma och kan gå in i ladugården när dom vill men mat får ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2016-11-02
  Nya sulor drar bäst

  Dom gamla däcken på BM 55 an från mitten av 50 talet som säkert suttit på sen traktorn var ny behövde bytas ut,i fjol fick Martin tag på nästan nya däck som passade så när Martin plöjde i höstas var det dags att jag tog mig an uppgiften att sätta på däcken,ordstävet att gammal man gör så gott han ka... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2016-08-23
  Dom blir bara fler och fler

  Jag tänker då på grågåsen och Kanadagåsen.Dom flyger in i landet och äter och sen ut till vattendrag där dom lägger sina restprodukter snacka om övergödning! Jag komenterar inget mer i denna fråga.I går var Flemming och jag ute vid kvarnen och städade invändigt så den ser hyfsad ut till invigningen ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2016-07-10
  Kurragömma

  Martin har ungdjur på tre ställen ocg en av mina uppgifter är att se till djuren under sommaren,vad lagen säger om tillsynen av djur på bete tänker jag inte gå in på.Alla som varit och letat efter djur vet att dom kan gömma sig otroligt väl,i dag var en sån dag det saknades ett djur och jag letade o... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  LandetDela