Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Jävlar a namma

  PÅ Säms gårdsmuseum renoverade Georg Björkdahl från hembygdsföreningen och jag en hel del gamla lantbruksredskap.Strömstadstidningen kom på besök för att göra ett repotage om vårat arbete,just då höll vi på med en enhästars slåttermaskin som stått i skogen i 30 år så det mesta ver ordentligt fastros... (Läs mer)

  1 kommentar

  Fritid
 • Växtkraft

  Bilden får tala för sig själv.I morrgon skall jag till Kungälv på Bohusläns Hembygdsförbundets årsmöte,det finns fem st program att gå på förutom själva årsmötesförhandlingarna,jag har valt programmet Vad kan ett foto berätta,vi kommer ofta i kontakt med både gamla och nya foto men vad kan vi läsa u... (Läs mer)

  2 kommentarer

  Kultur
 • Kosläpp

  Vårens Kosläpp på Säm ger alltid en försmak av sommaren,som vanligt kommer grannarna med familjen och tittar. (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Musöron

  Vårbruket gick snabbt i år,i fredags var vårbruket klart,det gamla talesättet att när björkarna har musöron är rätt tid att så vårsäden,men i år var löven stora som råttöron.I veckan börjar Martin släppa ut ungdjuren på sommarbete. (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Krigslämningar

  Inbjudna av Ökomuseum i Halden för en vandring kring Svinesundsbrons Svenska sidan.Vi följde spåren av gamla Kungsvägen,Karl den 12 tes skansar och andra V-krigets skyttevärn,guid var den mycke historie kunnige Bo Magnusson Strömstad,det blev en lång och lärorik vandring så det medhavda kaffet satt ... (Läs mer)

  1 kommentar

  KulturDela