Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2015-01-04
  Gubbdagis

  I vuxenskolans regi samlas några goa gubbar varje vecka och lär sig det gamla hantverket brukssmide men också konstsmide.Dom åker till olika smeder som kan yrket och fortbildar sig,dom smider gångjärnen till Ulseröds Väderkvarn.Det var dottern till en av gubbarna som döpte smedjan i gamla mejeriet p... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2014-12-31
  2014

  Jag nämde sist att det fanns lite träd och buskar på kortet men när jag skulle fota i år var det svårt att fotografera för det var träd och buskar över allt.Mejeriet har hyst många olika företag genom åren,cementguteri,plastskärmstillverkning.VVS.mm.Nu är det en lägenhet en bilverkstad och ett Gubbd... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2014-12-31
  1934

  Nu är järnvägsbron på Säm klar,det var mycke problem för mejeriet för det dammade en hel del från bygget,att hantera livsmedel inte minst smörtillverkningen var ett stort problem.Den gamla vägen till Grebbestad gick igenom John-Erik Olssons gård,Bron är den första i Sverige med bärande sidor,det är ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2014-12-30
  Mejeri på Säm

  Nu är järnvägen byggd så kortet är taget efter 1903-4 för då blev järnvägen klar,varför togs kortet? Var det för att det nya mejeriet blev klart?Det är byggt av tegelsten och finns kvar.mejeriet hette Tanums mejeri,det fanns en skyllt med namnet på byggnaden men jag såg den alldrig.Nuvarande ägaren ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2014-12-30
  Ca 130 år

  Just det för ca 130 år sedan byggdes Bohusläns första andelsmejeri och det byggdes på Säm,eftersom jag levt som granne med mejeriet sedan 1948 började jag samla dokument,kort och tidningsurklipp under 30 år,allt ligger i en tjock mapp har under flera år tänkt sammanställa matrialet,men först kom Fib... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  KulturDela