Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Invigning

  I går invigde kommunen sina nya lokaler i Tedacthuset som nu rymmer miljö,bygg och tekniska förvaltninge,det kommer att underlätta samarbetet mellan TN och M o B då dom tidigare satt i olika hus och fick gå ( springa ) emellan.Det var många besökare som kom inte minst före detta tjänstemän och polit... (Läs mer)

  1 kommentar

  Allmänt
 • Examensblommor

  Det är en vecka sedan jag plockade in dessa liljekonvalj,det är jag som ännu plockar in blommor eftersom Elisabeth inte är helt återställd efter benbrottet, det är tidigt med dessa blommor men nu är ett högtryck på väg in så dom blommar väl ut innan examen för skolelever.Jag träffade en person i For... (Läs mer)

  1 kommentar

  Allmänt
 • Väder

  Jag har alldrig sett så mycke osådd mark tidigare vid den här årstiden,pratade med en jordbrukare i Bullaren som berättade att han inte sått nått och var bekymmrad,mellan 60-90 mm regn gör att dom tunga jordarna inte går att komma ut på,men det är inte bara vårsådden som har problem Martin skulle sl... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Vägar

  Skogsvägen tog mycke stryk när virket kördes ut ur skogen i vintras,blöthålet utan för huset var det bara att fylla i stora stenbumlingar för att höja vägen ca en meter,som tur var finns det en hel del sten och grus på granngården Löse som Martin köpte för ett par år sedan så nu skall vägen hålla nä... (Läs mer)

  3 kommentarer

  Arbete
 • Vilt

  Elisabeth och jag brukar åka runt i Bullaren-Lur på älgsafari på våren men man får vara uppmärksam på vägarna,vi såg totalt fyra st i går eftermiddag varav en på vägen vid Sögård.Det är myck vilt i naturen inte minst rådjur eller ensilage knyckare som dom också kallas,jag vet inte om jägare vill skj... (Läs mer)

  1 kommentar

  LandetDela