Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2011-05-03
  Kosläpp

  Det blev tidigt kosläpp i år, den 1 maj. Normalt brukar det vara runt den 10:e. Som syns är inte publiken stor, läste om en gård som hade 5000 besökare på sitt kosläpp, undrar om dom tog inträde.

  Vårbruket blev klart den 2 maj, det gick på högvarv några dagar. Det gäller att maskinerna håller, och det...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2011-04-26
  Våren

  När våren änterligen kom blev det med besked. Hela påsken har gått åt till att stänga för djuren som skall ut på bete. Jag tror att både Gunnar och andra djurägare tycker det är något speciellt med den här årstiden - det är stressig med inte värre än att man hinner att ta fram termosen och sätta sig... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt,Natur • 2011-03-22
  Våren är på väg..

  Varje dag kommer 3-5 rådjur och äter havre. Det finns nog dom som tycker att det är dags att sluta utfodra vilda djur. Jag har nog den åsikten att är dom vana vid att få stödutfodring under vintern skall man hålla på tills det börjar spira i naturen. Den mat som finns ute nu är ganska näringsfattig.... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid,Natur • 2010-12-20
  Bambi

  Det var många olika djur som passerade gården på Säm, ett av dom var rådjuret Bambi. Mamman förolyckades så vi tog hand om det lilla kidet. Att något kan vara så litet och sött.. Det blev nästan heltidsjobb för Elisabeth och Lisa, men dom lyckades få henne att bli en stor och vacker dam. Vi hade döpt... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2010-12-01
  Pingviner Kärt barn har många namn

  Gunnar Philipson kallar sina ensilagebalar för jättebollar, men nu skulle dom nog kallas för jättesnöbollar.

  I Tyskland har dom fått smeknamnet traktorägg, har funderat på att dela en bal och sätta den på gärdet vid Tanums Fönster (ej sponsrad reklam) och trycka in en leksakstraktor. Jag ger mig tusan...

  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt,Arbete,Landet,NaturDela