Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • 5 År

  I dag är det 5 år sedan jag skrev min första blogg på denna sida,det har blivit hela 320 st bloggar,hur många som läser dom vet jag inte men på kommunen har dom sagt ( Ulf Eriksson ) att jag gärna får håll på.Vi får se hur länge,nu börjar sommaren,Ha det. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid
 • Täckdikningsplan

  För många år sedan när jag satt och pratade med några som kunde mycke lite om jordbruk om att lägga rör i åkrarna för att leda bort vattnet så frågade en hur vet man var rören skall ligga?Man måste avväga hela gärdet så man vet hur marken lutar och utifrån detta beräkna var rören skall ligga.Normalt... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Arbete
 • Täckdikning 2

  I går onsdag blev vi klara med dikningen så vi fick avsluta med sol,det har förbrukats 100 tom dränergrus ( bergskross ).Tunga maskiner och mycke rengn kunde ställa till det,att stövlarna vägde bly var väl bra för benmusklerna.Elisabeths systerdotter från Stockholm är på besök så man får väl varva n... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Arbete
 • Täckdika

  I dag krävs det stora maskiner när man skall lägga ned dränerrör i marken,just nu skall det läggar ner 4500 m rör på drygt 4 ha,regnet gör det inte lättare men som tur är är det en vall. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Arbete
 • Göran Lottas stuga

  Stugan ligger vid södra infarten till Vinbäck och ägs av Tanums Hembygdsförening,som alla hus behöver dom ses om både tak och fönster, det var hög tit med taket takpannorna var slut vindskivorna ruttna vi sökte bidrag från Tordenstiftelsen och fick ett bidrag som täcker en del av kostnaderna så vi l... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  KulturDela