Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 76

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2014-07-30
  Pusta ut

  Vägen till kvarnen är nu grusad och sladdad så nu kan jag köra halvägs till kvarnen med Elisabeths bil.Andra strykningen av klädselbräder och läkt är klar.vi var sex st som målade i 5,5 timmar,det känns skönt att detta är klart nu måste dom torka ordentligt innan vi lastar bräderna på en vagn.Pratad... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid • 2014-07-21
  Ulseröds Kvarn


   I dag började vi måla bräder och läkt till kvarnen,den färg som används är rödtjära som sbädes med 20% balsamterpentin vid första strykningen,vi målar två gånger innan uppsättning.Det är många bräder som skall målas tror det är ca 100 m2,vi bör bli klara denna vecka,allt sker i båthallen hos Flemmi... (Läs mer)

  1 kommentar

  Arbete • 2014-07-21
  Grönemaddagen


  En vakrare plats med en utsikt mot hav och öar får man leta efter.På söndag ängnade jag en del tid med att läsa i Grönemadboken som berättar om en tid då det var hårt att leva här,vrakplundring och kaparbrev var en nödvändig inkomstkälla.Jag siterar en bön ur boken (den lästes säkert inte upp i kyrk... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2014-07-16
  Bilbesiktning


  I morrgon skall den gamle trotjänaren besiktigas,som tur är finns på gården en en liten verkstad med billyft,nu är bromsbackarna fram utbytta och luftade.Jag har tänkt att behålla den tills fibern är klar men det är i dag den bil man kan köra på gärdena med så vi får se jag tar ett år i taget. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt • 2014-07-14
  Karnival Grebbestad


  Solen sken från en blå himmel och carnivalsvagnarna började rulla förbi det var lite blandat men en vagn utmärkte sig,man drev med OS, Nortug och Norska skidlanslaget på ett roligt sätt det är annars lätt att det blir plumt,men Putin fick sig en rejäl känga när det gällde hans åsikter om folks könst... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  FritidDela