Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Hedersdiplom

  I lördags hade Hembygdsförbundet i Bohuslän sin årsstämma på Dingleskolan.En av punkterna var utdelning av utmärkelser till medlemmar som gjort en stor insats för sin Hembygdsförening.I år hade vi nöjet att två personer från Tanums Hembygdsförening fick motaga diplom, blommo och mycke applåder för s... (Läs mer)

  1 kommentar

  Kultur
 • Flygrönn

  Flygrönnen som jag fick av Kristina satte jag upp på väggen vi dörren och se! Vi fick 11 mm regn och i går vann jag 2 st nya landlotter,tron kan försätta berg heter det ju.Tack Kristina så ut alla och leta flygrönn. (Läs mer)

  1 kommentar

  Natur
 • Flygrönn

  Kristina Bengtsson kom hem till oss med en lite ovanlig rönnkvist det var en flygrönn,jag måste säga att jag aldrig hört talas om den.Fåglar älskar rönnbär  men kärnorna i bären kommer ut med avföringen så sitter fåglarna i en grenklyka och skiter så kan det bli så att föet börjar gro till en rönnkv... (Läs mer)

  1 kommentar

  Natur
 • Kosläpp

  Gården har funnits i flera hundra år och det har säkert funnits mjölkkor hela tiden,men nu går traditionen i graven,det var det sista kosläppet på Säm så nästa år blir det bara ungdjur som skall ut på bete.Med 2.40 per kilo mjölk är det lika bra att lägga av. (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Vårbruket

  Det tog tid men nu kom vårbruket i gång,den 5 maj kunde Martin sätta crossvälten i jorden,  med plattan i golvet och solen på himlen är det en speciell känsla som nog bara en bonde kan känna.Mitt jobb nu är att se över stängseln för ungdjur och kor.I eftermiddag blir det Grebbestad med NM i ostronöp... (Läs mer)

  1 kommentar

  LandetDela