Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Snö

  Det är inte bara dom små djuren som fåglar tex.som behöver stödutfodring på vintern,själv utfodrar jag ända sedan vi flyttade hit för nio år sedan rådjuren här, dom får havre och halm,för dom är lika trevligt att titta på som fåglar,men glöm inte att har man börjat utfodra så måste man hålla på hela... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur
 • Snö

  Det enda roliga med snö numera är att få sätta snöplogen framför fyrhjulingen och köra runt.Jag tänker ofta på att tänk om man hade en sådan maskin under ens uppväxt på 40-50 talet,men då hade en väl kört ihjäl sig. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet
 • Vintermat

  Tack vare den milda vintern så har bland annat gräsänder stannat kvar,det är ochså skojigt att gräsänderna har förökat sig dom senast åren så i bäcken på Säm bakom Martins ladugård finns det 60-70 änder men det beror nog på att dom kommer upp och äter ensilage och kross som Martin lägger ut.Jag berä... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur
 • Wanda och Adolf

  Filmen en fisk som heter Wanda har nog alla sett,men har ni sett en katt som heter Adolf?Varför den blev döpt till Adolf behöver jag väl inte förklara,den finns på djurskyddet Tanum. (Läs mer)


  Socialt
 • Årets grisfest

  Trettondagen är årets höjdpungt,i 21 år har vi några andra gubbar och jag träffats för att äta grisknorr jag kan lova att det är en riktig delikatess,här får ni receptet, minst 2 knorrar per person,en stor kastrull med vatten tillsätt salt,kryddpeppar,lagerblad,buljongtärning,skivad lök,det hela ska... (Läs mer)

  4 kommentarer

  SocialtDela