Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Grönemad

  Härom dagen skulle jag köra till Grönemad för att träffa Lars på Everts Sjöbod för jag ville se senaste tillbygget.Gärdet på vänster hand innan samhället gick en fjolårs älgkalv och lungt betade på ogräset,det är ju den här tiden som älgkon stöter bort fjolårskalvarna så dom får nu klara sig själva.... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet
 • I krigets fotspår

  Hembygdsföreningens tredje vandring runt Torimskrysset i Lur med Bo Magnusson som ledare visade på att området var en av dom mest strategiska områden under kriget,hela området består av skyttevärn,kulsprutevärn,kanonvärn och skyddsrum,värnet som Ingegärd Sörensson beundrar är bygd av granit och är e... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Tack Ärliga Människor

  Efter att blivit stoppad av polisen utan körkort eller som det så fint heter utan giltigt legg (pass) vi tvättstugan så försöker jag alltid ha med plånboken när jag kör fyrhjulning,traktor eller bil,men att ha den i arbetsklädet är inte så lämpligt så den ligger löst i fordonet.Här om dagen så skull... (Läs mer)

  14 kommentarer

  Allmänt
 • Slut på koler,koksen

  Smidesgubbarna fick slut på koksen till smidet,koksen hade jag köpt på SSAB men nu sa dom att det är skatt på kolet så dom viste inte vad den blev på kokset så där stod vi utan bränsle.Jag fick kontakt med en som tar hem stenkol från England men det tar lite tid för han kan inte ta hem bara till oss... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur
 • Ulseröds Kvarn

  Vill visa dom gamla vristockarn som var ruttna.Det fortsatta arbetet med kvarnen kan ni följa på Kommunens hemsida Ulseröds kvarn. (Läs mer)

  3 kommentarer

  KulturDela