Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Raka fåror 2

  Utsikt från en BM 25 a,gjutesäcken med nyinlagd halm var högsta mode i traktorns barndom men användes också till såväl slåttermaskiner som självbindarsitsar.Plöjdagen var som i flera år hos Stensson i Tova.Det blåste småkallt så Hembygdsföreningen som står för det hela fick sälja mycke kaffe och var... (Läs mer)

  1 kommentar

  Kultur
 • Raka fåror 1

  Lördagens veterantraktorplöjning var en både mysig och nostalgi dag,drygt 20 gamla traktorer plöjde något så när raka fåror.Den älsta traktorn var en nyrenoverad BM 25 från Trättelanda,den ställdes in i hus 1959 för vevlagren var slut men nu var den som ny.BM 25 tillverkades bara under 1934-35 den h... (Läs mer)

  1 kommentar

  Kultur
 • Kvarndag

  Kvarndagen blev en Kanondag ca 80 personer kom under dom 4 timmar som vi hade öppet och alla gav Tanums Kommun och Hembygsföreningen ett stort Tack för vårat arbete.Flemmin stod inne i kvarnen och pratade och jag på utsida,Margareta sprang med kaffe till oss.Kville och Skee Hembygdsförening kom inte... (Läs mer)

  1 kommentar

  Kultur
 • Surfa på nätet

  Det är säkert många flugor som testat det men! När jag häromdagen skulle hämta traktorgrävaren var vägen spärrad av spindelnät,det är så vackert att man har svårt att ha sönder det.Det är lustigt att det är bara på hösten som man ser spindelnät så en kan undra om dom inte fångar flugor och insekter ... (Läs mer)

  1 kommentar

  Arbete
 • Nu har det hänt

  Jag har hört och läst om folk som fått E-brev där dom skall ärva milioner om vederbörande bara får ditt konto,och en del går påt för några tänker att det kan ju vara sant.Det finns en gyllende regel att låter det för bra så är det inte sant och det gäller både annonser och erbjudande.Jag har sparat ... (Läs mer)

  1 kommentar

  AllmäntDela