Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Smedjan

  Så här ser smdjan ut i dagsljus, den är stor nog att platsa några gubbar. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid
 • Brukssmide

  Några äldre gentlemän frågade mig om smedjan på Säm gick att använda till smide,jag byggde den på 90 talet och är konplett.Förr i tiden fanns det en smedja på varje gård i dag heter det gårdsverkstad,skillnaden är en del men framför allt att smedjan låg långt i från övrig gårdsbebyggelse då brandris... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid
 • Malmö

  Tre dagar tillsammans med goda vänner är alltid trevligt,vi åkte buss till Malmö där vi bla besökte opran och såg Evita.Det är lustigt när man är ute och reser så träffar man nästan alltid gamla bekanta,denna gån träffade jag en gammal skolkamrat i från Tanum nämmerligen Sture i Såtorp,det var många... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid
 • Mingel och Film

  Ordf i hembygdsföreningen Margareta Nilsson och jag var inbjudna till Tanum Strand på förhandsvisning av Läckbergs TV film Gränsriddarna.Först var det Bubbel,snittar och mingel som förhöjde stämmningen.Till skillnad från dom tidigare filmerna var denn mer proffsig och påkostad.Att man har tagit med ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid
 • Sparvallen

  Invigningen blev en väderblandad tillställning, den var välordnad och alla var posetiva över den fina annläggning,nu förstår jag vad allvädersbanor är bra för.Drar mig till minnes en gammal händelse när undommar skulle göra den första fotbollsplanen på Tanumshede,grävmaskiner fanns inte så man gjord... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  FritidDela