Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Torr höst

  Blöta höstar brukar vara den största orsaken till att ta hem ungdjuren från sommarbete,men i år med hjälp av stödutfodrin kunde kvigorna vara ute till i början av november.När frosten och snön kom var det dags att komma hem så nu går dom ute hemma och kan gå in i ladugården när dom vill men mat får ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet
 • Nya sulor drar bäst

  Dom gamla däcken på BM 55 an från mitten av 50 talet som säkert suttit på sen traktorn var ny behövde bytas ut,i fjol fick Martin tag på nästan nya däck som passade så när Martin plöjde i höstas var det dags att jag tog mig an uppgiften att sätta på däcken,ordstävet att gammal man gör så gott han ka... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet
 • Uppfinningar

  Tror att uppfinningen är från 40 talet,men bara tanken är väl främmande i dag även om bilarna inte gick så fort på den tiden men vägarna var inte alltid så fina som i dag.Uppfinningen fick ingen spridning och lika bra är väl det.Till lördagen är det Råsjöllördagen i Grebbestad,dränglyftet blir något... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt
 • Bron över floden Säm

  Jodå det finns en bäck under järnvägsbron på Säm.Bron byggdes över järnvägen 1934 och var då den första bron i Sverige som byggdes som självbärande därför har den så breda sidräcken,många har undrat varför man inte kan bredda bron men det går inte på grund av konstruktionen och lika bra är det för d... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Framtiden
 • Raka fåror 2

  Utsikt från en BM 25 a,gjutesäcken med nyinlagd halm var högsta mode i traktorns barndom men användes också till såväl slåttermaskiner som självbindarsitsar.Plöjdagen var som i flera år hos Stensson i Tova.Det blåste småkallt så Hembygdsföreningen som står för det hela fick sälja mycke kaffe och var... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  KulturDela