Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Ank race

  Det har varit lite mindre gräsänder på Säm i år,kan bero på den milda vintern men dom är lika roliga för dom roar sig med att simma eller flyga längre upp i bäcken och så följer dom med strömmen ner till ladugården där dom går iland vilar sig eller går upp i gödselstaden och äter för där lägger Mart... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Mjölkbilen

  I går den 27-2 blev en milstolpe i gårdens historia för då hämtade mjölkbilen mjölk för sista gången på gården,några timmar senare kom slaktbilen och hämtade ett lass med kor.Nu går en flerhundraårig tradition i graven.När jag började som mjölkbonde i början av 70 talet fanns det ca 24 mjölkbönder o... (Läs mer)

  1 kommentar

  Framtiden
 • Vildsvin och nostalgi

  Martin berättade att det var vildsvin i ekdungen på Säm,som namnet anger så är det en plats med nästan bara ekar.1983 byggde jag och nån till ett bord och bänkar så på kristihimelsfärdsdag tog sämsborna med sig kaffekorg, ungar,hundar och annat för en trevlig samvaro,detta blev en tradition i över 2... (Läs mer)

  1 kommentar

  Framtiden
 • Veckans höjdarprogram

  På spåret är ett TV program som Elisabeth och jag sällan missar,i bland kan man svaren innan dom som sitter i burarna, men man lär sig en massa annat också som att Svenska flaskans dag firas den 1 okt.till minne av motbokens avskaffande den 1 okt. 1955 det visste jag inte,tänk vad mycke man inte beh... (Läs mer)

  1 kommentar

  Allmänt
 • Lumpen

  Det är 55 år sedan jag gjorde lumpen på F9 Säve.Det var strängt fotoförbud på flottiljen med höjd beredskap,man skall komma ihåg att det kalla kriget har alldrig varit så kallt.Dag Hammarsköld omkom -61 och Kubakrisen -62 så nära ett V-krig har vi nog alldrig varit så vi som gjorde lumpen 61-62 fick... (Läs mer)

  1 kommentar

  AllmäntDela