Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 76

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2013-02-17
  Släktforskning

  Vintern är en bra tid att sitta framför datorn och släktforska.Jag har en kusin som letar i kyrkböcker,husförhörslängder,bouppteckningar och mycket annat.Mitt arbete består av att hitta dom platser som våra släcktingar bott på det kräver en del dektivarbete för många ställen har samma namn men kan h... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid • 2013-02-09
  Tanum Hyllar

  Igår fredagen den 8/2 fick många väl värda personer en uppskattning för sitt arbete en hyllning av Tanums Kommun,med en fullsatt Bullargård blev det mycke applåder.Jag vill passa på att gratta Turistpristagaren Elke Sponholz för deras arbete med Minto på Tingvall.Förlåt ett dåligt kort jag borde ta... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid • 2013-01-18
  Smedjan

  Så här ser smdjan ut i dagsljus, den är stor nog att platsa några gubbar. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid • 2013-01-18
  Brukssmide

  Några äldre gentlemän frågade mig om smedjan på Säm gick att använda till smide,jag byggde den på 90 talet och är konplett.Förr i tiden fanns det en smedja på varje gård i dag heter det gårdsverkstad,skillnaden är en del men framför allt att smedjan låg långt i från övrig gårdsbebyggelse då brandris... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Fritid • 2012-12-11
  Malmö

  Tre dagar tillsammans med goda vänner är alltid trevligt,vi åkte buss till Malmö där vi bla besökte opran och såg Evita.Det är lustigt när man är ute och reser så träffar man nästan alltid gamla bekanta,denna gån träffade jag en gammal skolkamrat i från Tanum nämmerligen Sture i Såtorp,det var många... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  FritidDela