Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Krig

  Nu är det krig mot vildsvin och vildgäss för nu har dom kommit till stan och deras fina grönområde,men när Sveriges bönder förlorar milioner på deras skadegörelse då är det ganska tyst,undrar vad som händer om man släpper ut några vildsvin på Mjölkeröds golfbana? Då får man nog sätta ut fällor,jag b... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet
 • Bröllop och maskindagar

  Torsten Klevsäter ringde härom dagen och ville låna bonnkläder åverål och keps för han skulle på maskerad,sa han.I går lördag när Peter bärgare hade sin årliga maskindag på sin gård så passade han och Sandra Svensson på att gifta sig på ett lastbilssläp och eftersom båda kör bilbärgare så var det ar... (Läs mer)

  1 kommentar

  Allmänt
 • 800:- sa Polisen

  Släp efter bil som har LGF skyllt heter Efterfordon,och det är nu det roliga börjar.Efterfordon skall inte ha fjädrig ( undantag finns ) och vara anpassad till spesefikt ändamål som tex båtvagn,det får inte vara flak som man kan lasta grejer på. Jag frågade, om jag nu låser fjädringen och hänger den... (Läs mer)

  1 kommentar

  Allmänt
 • Vad säger Polisen?

  Får man köra en avställd eller borttagen ur fordonsregistret en bilsläpkärra med LGF skyllt och köra högst 30 Km i timmen på allmän väg???? Fortsättning följer. (Läs mer)

  1 kommentar

  Allmänt
 • Juli Hömånad

  Bondepraktigan nämner inget om fruntimmersveckan men,  Dagar att beakta är man noga med att framhålla.Margaretadagen 20/7 dvs. i dag.Regn på denna dag tycker lantfolk icke om,enär man då väntar svår bärgning och emedan nötter skadas.Det heter skämtsamt: Greta väter i nöten. Vi vet ju att nötter var ... (Läs mer)

  1 kommentar

  LandetDela