Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2017-01-22
  Jäkla taggertå

  Det är nog mång av oss inte bara bönder eller bonnongar som svurit över när kläderna eller rivet skinn med blodflöde satt fast i taggetråden,den äldre tråden  var grov och inte så vass, men när mottotråden kom med sina mindre men sylvassa piggar,som stänge var den oöverträffad för den var av ett myc... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2017-01-22
  Älskad och hatad

  Jag tänker på taggetråd eller piggtråd,kärt barn har många namn.Taggetråden fyller 150 år i år, det är 150 år sedan det första patentet på taggetråd blev godkännt i USA,det blev många patent på olika typer av taggetråd åren därefter för det tog några år innan man fick fram en taggetråd som var enkel... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Landet • 2017-01-18
  Ordspråk

  I bland undrar man,vem hittar på alla ordspråk?Kineser har man hört hittar på en massa och dessutom är dom väldigt kloka.kineserna allså.Om det är en klok kines som hittat på detta vet jag inte.För en lat Gris är alltit marken frusen!  (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt • 2017-01-14
  Hotellrum

  Man får vad man betalar för heter det ju,men var det för kvadratmeter eller kubikmeter som Elisabeth och jag betalade för i detta hotellrum.Rummet är tre gånger högre än brett,frukosten serverades på rummet,jag tror vi åt i skiftes,toaletten skall vi inte tala om.Nu undrar ni vilket land vi befann o... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Boende • 2017-01-08
  De Glada Grisarna

  Årets grisfest som är på trettondagen,hade i år temat serietidningar som vi minns från 40-50 talet,det var ju den här tiden som dessa tidningar fick sitt stora genombrott i Sverige,hur många ungar som läste varje tidning är svårt att bedömma men till slut var dom ganska sönderlästa.Till skillnad frå... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  AllmäntDela