Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 76

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2016-10-18
  Bron över floden Säm

  Jodå det finns en bäck under järnvägsbron på Säm.Bron byggdes över järnvägen 1934 och var då den första bron i Sverige som byggdes som självbärande därför har den så breda sidräcken,många har undrat varför man inte kan bredda bron men det går inte på grund av konstruktionen och lika bra är det för d... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Framtiden • 2016-10-09
  Raka fåror 2

  Utsikt från en BM 25 a,gjutesäcken med nyinlagd halm var högsta mode i traktorns barndom men användes också till såväl slåttermaskiner som självbindarsitsar.Plöjdagen var som i flera år hos Stensson i Tova.Det blåste småkallt så Hembygdsföreningen som står för det hela fick sälja mycke kaffe och var... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2016-10-09
  Raka fåror 1

  Lördagens veterantraktorplöjning var en både mysig och nostalgi dag,drygt 20 gamla traktorer plöjde något så när raka fåror.Den älsta traktorn var en nyrenoverad BM 25 från Trättelanda,den ställdes in i hus 1959 för vevlagren var slut men nu var den som ny.BM 25 tillverkades bara under 1934-35 den h... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2016-10-02
  Kvarndag

  Kvarndagen blev en Kanondag ca 80 personer kom under dom 4 timmar som vi hade öppet och alla gav Tanums Kommun och Hembygsföreningen ett stort Tack för vårat arbete.Flemmin stod inne i kvarnen och pratade och jag på utsida,Margareta sprang med kaffe till oss.Kville och Skee Hembygdsförening kom inte... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Kultur • 2016-09-29
  Surfa på nätet

  Det är säkert många flugor som testat det men! När jag häromdagen skulle hämta traktorgrävaren var vägen spärrad av spindelnät,det är så vackert att man har svårt att ha sönder det.Det är lustigt att det är bara på hösten som man ser spindelnät så en kan undra om dom inte fångar flugor och insekter ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  ArbeteDela