Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 75

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2014-07-21
  Grönemaddagen


  En vakrare plats med en utsikt mot hav och öar får man leta efter.På söndag ängnade jag en del tid med att läsa i Grönemadboken som berättar om en tid då det var hårt att leva här,vrakplundring och kaparbrev var en nödvändig inkomstkälla.Jag siterar en bön ur boken (den lästes säkert inte upp i kyrk... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2014-07-02
  Linneasjön


  Radioprogramet från Linneasjön blev en trevlig eftermiddag,solen lyste som en stor gul gud.Det kom flera besökare spontant under inspelningen .Cajsa var helt betagen av en sån fin plats,hennes medhjälpare sa att han skall ta med sin familj hit.Hur det lät i radion vet jag ännu inte.Vid micken.Dick (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2014-06-16
  Inget är sig likt


  Jordgubbar till midsommar är vi vana vid,men blåbär till midsommar det har jag inte varit med om,men nu har jag det.Dick i blåbärsskogen. (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2013-12-24
  Mistel


  Om ni skall ut och plocka mistel så tänk på att vem som helst får inte plocka denna fruktbarhetssynbol det är bara ägaren till trädet den växer på som får plocka mistelen men det finns även här vissa krav och det är att inte skada beståndet av mistelen dvs man får bara ta en minder del av beståndet ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Natur • 2013-05-19
  Svanar Sannäs

  Alla vi som följer det häckande paret i Sannäs varje år upplever detta som ett vårtecken och frågan hur många ungar blir det i år?Att svanar håller ihop livet ut låter trevligt men är inte sant,vad som är sant är att bägge hjälps åt att ruva äggen så här kan konstatera att mamma och pappaledigheten ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  NaturDela