Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 77

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • 2020-04-02
  Det luktar skit det är vår!

  Det ligger mycke i det för vårbruket är nog den största högtiden för en bonde. När brukar vårarbetet börja? Självklart finns det inget svar för det är vädret som avgör, förr jag tänker på 60 talet så sa man att våren kom en mil per dag räknat från Skåne och det stämde ganska bra för här på dom tyngr... (Läs mer)

  1 kommentar

  Landet • 2020-03-27
  Comvid 19 ! kriget är här

  Det låter som en stor sambandsövning med NATO ! I Sverige har vi ett visst motstånd när det gäller att blanda in de militära försvarsgrenarna när det är kriser i samhället men nu gick det ganska fort att få fram fältsjukhusen, första gången den här typen av tält var med i krigsammanhang var mig vete... (Läs mer)

  2 kommentarer

  Socialt • 2020-03-23
  Tålamod, Tålamod och Tålamod

  När jag sist vecka var på återbesök efter opration av gula fläcken för 14 dagar sedan sa läkaren att all är bra du behöver inte komma tillbaka för mer kontroll, jag tyckte det går sakta med att synen på ögat kommer tillbaka, Tålamod min herre Tålamod det är det du måste ha nu. Ja det är nog Tålamod ... (Läs mer)

  Lämna kommentarer

  Allmänt • 2020-03-18
  Tvätta händer

  Den ena brödskivan tvättades händerna med tvål och vatten innan man tog i den, den andra tvättades inte händerna innan man hantera den, sen lade man båda två i ett värmeskåp under natten, smaklig måltid. (Läs mer)

  3 kommentarer

  Allmänt • 2020-03-14
  Den som spar den har

  Folk är som tokiga för nu hamstras det toapapper inte minst norrmännen gör nästan sope rent av detta eftertraktade papper, själv har jag sparat en telefonkatalog för vi som upplevt utedass vet att där fanns telefonkattalog och andra lämpliga torkety, att katalogen är en 08 katalog är skit samma, hos... (Läs mer)

  1 kommentar

  AllmäntDela