Tanums kommunvapen
Dela
Dick Johansson

Dick Johansson, 78

Pensionär, Tanumshede

"Här känner jag lugn och harmoni. Att se de gula näckrosorna i vattnet är som att se en massa små solar som strålar. Att sätta sig på en av bänkarna, lyssna på fågelsången och mata de halvtama ankorna är verkligen rogivande."
Linneasjön - N 58° 36.458, E 11° 27.906
Prenumerera på RSS-flöde för bloggen

 • Min mest trasiga och lästa bok

  Svenska Gods och Gårdar som kom ut 1943 har varit en källa till stor glädje för många inte minst släktforskare och för oss i Hembygdsföreningen men man får förstå att alla uppgifter inte alltid är korrekta men det gäller även kyrkoböcker, den andra boken i detta ämne är Gårdar i Göteborg och Bohuslä... (Läs mer)

  5 kommentarer

  Landet
 • Nu vill vi hem

  Det är lustigt med tamdjur för när hösten kommer så vill dom hem och träffa sina kompisar som dom inte träffat sen tidigt i våras,det är väl som att börja skolan efter sommarlovet, i år får dom inviga den nya lösdriften, det är 5 st kvar ute så nästa helg kommer dom hem för det är betydligt lungnare... (Läs mer)

  6 kommentarer

  Landet
 • Vart tar tiden vägen?

  Tre gånger har jag börjat läsa denna bok som jag fick för en tid sedan men varje gång så dyker det upp nått jag måste göra eller kommer att tänka på har kommit till andra sidan men måste börja om varje gång, till helgen tänkte jag men då kom Martin på att det är dags att ta hem ungdjuren från sommar... (Läs mer)

  8 kommentarer

  Allmänt
 • Köksbordet

  Det finns nog inget bord som är så annvändbart som ett köksbord det minsta jag gör är att äta på det, i gamla tider var köket den narturliga samlings platsen efter måltiden att samlas vid, om det var stearinljusets sken eller fotogenlampana ljus som man läste, hanarbetade, lagade kläder mm, köket va... (Läs mer)

  5 kommentarer

  Allmänt
 • Kanelbullens dag

  Finns det något svenskare än en ung svensk kvinna som bjuder på hembakta kanelbullar ute i naturen som vi andra kan frossa i, på 1920 talet var det en rikemans bulle så det var först på 1950 talet som kryddor som kanel blev billiga så vi vanliga kunde njuta av själv har jag inget emot vaniljbullar. ... (Läs mer)

  8 kommentarer

  KulturDela